NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković: Održali smo preliminarne razgovore s Domovinskim pokretom

Andrej Plenković
Luka Batelic/PIXSELL
22.04.2024.
u 19:47

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u ponedjeljak je potvrdio da će ponovno predložiti Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora. 

"Dogovorili smo da će HDZ, kada bude sazvana konstituirajuća sjednica Sabora, za predsjednika Sabora ponovno predložiti Gordana Jandrokovića. Dobio je punu potporu. Uvjereni smo da ćemo ga izabrati na tu dužnost. Nakon toga, radit ćemo u dogovoru sa strankama koje su spremne na suradnju na formiranju parlamentarne većine kako bismo po treći put dobili mandat", rekao je Plenković. 

"Održali smo preliminarne razgovore s Domovinskim pokretom, vjerujem da ćemo postići dogovor. Obavili smo prošli tjedan razgovor s predstavnicima manjina, a i s drugima koji nisu SDP, Most i Možemo", kazao je, kako prenose 24sata.

"Vrlo zadovoljni s još jednom pobjedom na parlamentarnim izborima. Danas smo donijeli odluku o listi HDZ-a za izbore za EP, sutra ćemo je predati. Ja ću je predvoditi kako bi dao podršku da uvjerljivo pobijedimo", rekao je Plenković te dodao kako su na listi još Dubravka Šuica, Davor Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glava, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić i Marijana Petir.

Na pitanje oprašta li pojedinim članovima DP-a koji su ga nazivali lopovom i izdajnikom, Plenković je rekao: "Prije izbora je jedno, a poslije izbora drugo. Čini mi se, osim jedne iznimke, da su smanjili intenzitet svojih javnih komentara".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?