Sjeverna Koreja

Pjongjang najavio da će 'nuklearni program pojačati do maksimuma'

01.05.2017.
u 15:19

Sjeverna Koreja je najavila danas da će nastaviti nuklearna testiranja, tvrdeći da će svoju „nuklearnu silu pojačati do maksimuma“, u nastavku „uspješnog procesa u svakom trenutku, a po nalogu vođe“.

Pjongjang ističe da je to odgovor na, kako su rekli, histeriju i agresiju SAD-a, javljaju agencije.

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da je moguć „veliki, veliki sukob“ sa Sjevernom Korejom zbog njihovog nuklearnog i balističkog programa, a Kina je protekle sedmice navela da bi situacija na korejskom poluotoku mogla izmaći kontroli.

Kako bi pokazao moć, SAD je u regiju poslao nosač zrakoplova i nuklearnu podmornicu, gdje provode vježbu s južnokorejskim snagama.

- Sad kad SAD pojačava pritisak na nas, mi ćemo ubrzati mjere kako bismo pojačali nuklearnu obranu – naveo je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova prenosi državna novinska agencija.

Sjeverna Koreja je do sada obavila pet nuklearnih testiranja i seriju proba raketa dalekog dometa usprkos rezulucijama Vijeća sigurnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije