Sud odlučio:

Pipkanje kolegica samo nezreli smisao za humor

pipkanje
04.02.2016.
u 18:45

Sud u Palermu presudio je da Talijan (65) nije kriv za seksualno zlostavljanje dviju mlađih zaposlenica. Smatraju da je tapšanje po stražnjici nezreo smisao za humor

Talijan optužen za pipkanje kolegica nije kriv za seksualno zlostavljanje jer ga na to nije poticalo seksualno zadovoljstvo nego nezreli smisao za humor, odlučio je sud u Palermu. 

Odluka suda izazvala je nezadovoljstvo u zemlji u kojoj, po zavodu za statistiku, trećina žena između 16 i 70 godina trpi fizičko ili psihičko seksualno zlostavljanje. 

Dvije su mlađe kolegice optužile šezdesetpetogodišnjeg šefa za seksualno dodirivanje, odnosno "tapšanje po stražnjici" i slično. 

Sud je priopćio da su optužbe dokazane, ali je muškarca, bez obzira na to, oslobodio. Sud smatra da dodiri nisu bili "lascivni" i da šef nije dodirivao kolegice zbog seksualnog zadovoljstva. 

"Objektivno, radilo se o nezrelom i nepriličnom smislu za humor, pomiješanom s korištenjem moći i neprikladnim načinom uspostave hijerarhijskih odnosa u uredu", tvrdi sud. 

Dio medijskih komentatora i sindikata kritizirao je presudu. 

"Odluka suda u Palermu dostojna je Saudijske Arabije", napisao je ugledni komentator Massimo Gramellini na prvoj stranici La Stampe. 

Sindikat UIL "iznenađen" je odlukom. 

"Presuda ignorira dostojanstvo radnice i istodobno dopušta seksualno nasilje, makar bilo počinjeno na niskoj razini", priopćili su sindikalci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?