rijedak slučaj

Parfem joj pao na nogu pa joj liječnici amputirali nogu

06.06.2019.
u 15:57

Godinu dana liječnici nisu mogli odgonetnuti što joj se točno dogodilo no na kraju su ustanovili da trpi od kompleksnog regionalnog bolnog sindroma

Nevjerojatnu ozljedu doživjela je jedna Britanka prije nekoliko godina kada je slučajno srušila kockastu bočicu parfema s ormara koja joj je potom pala na desno stopalo. 

Kobni pad tog predmeta prouzrokovao je čirove koji su se počeli širiti. Bol je od toga dana postajala samo jača - Isprva sam mislila da sam ju slomila - da bar jesam - govori 42-godišnja Britanka koja je bila puštena kući nakon što liječnici nisu dijagnosticirali nikakve lomove.

Oni su sumnjali na fibromialgiju. Kada je nateklo i kada su se razvili čirovi, nuspojave autoimune bolesti znane kao celijakija, Britanka se počela brinuti, prenosi Metro. 

- Pomalo sam postajala zatvorenik u vlastitom domu - govori te nastavlja - Osjećala sam konstantnu bol. Nisam mogla hodati - Zbog takve boli morala je spavati na kauču gdje joj se noga bila poduprta kutijom. 

Kćeri su joj pomagale s hranom i laganim šetnjama. Nakon gotovo godinu dana neznanja liječnici su napokon dijagnosticirali kompleksni regionalni bolni sindrom, kroničnu neuropatsku bol koja zahvaća jedan ud, najčešće nakon ozljede.

To je stanje ukojoj osoba koja pati od te bolesti ima gotovo konstantnu bol. Ona jednostavno nije mogla više trpiti bol pa je zamolila liječnika da joj amputiraju nogu. 

- Specijalist isprva nije htio, ali shvatio je u kolikim sam bolovima i popustio je. Na neki način, sretna sam što je bol bila toliko jaka. Vidio je da nema povratka nakon onoga što mi se dogodilo -  Liječnici su amputirali desni dio noge i dali joj prostetičku nogu. Od tada počela se baviti plivanjem.

- Volim plivanje. Osjećam se slobodno, ništa ne boli. Fantastično je! - rekla je Britanka za kraj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije