U VATIKANU

Papa Franjo obitelj vidi kao zajednicu muškarca i žene

17.06.2018.
u 18:30

Liječnike koji zbog bolesti djeteta budućim roditeljima savjetuju prekidanje trudnoće papa Franjo usporedio je s nacistima

Obitelj je samo jedna, ona između muškarca i žene, kazao je papa Franjo izaslanstvu Foruma obitelji koje je primio u Vatikanu te je oštro ocijenio selektivne pobačaje kojima roditelji daju otkloniti dijete ako analize koje se provode u trudnoći pokažu da nije zdravo. 

– Osjećam bol kada čujem da se govori o raznolikim obiteljima, o raznim oblicima obitelji. Obitelj na sliku Božju, muškarac i žena, samo je jedna – kazao je papa Franjo i naglasio da može biti da osobe nisu vjernici, “ali ako se vole i ujedinjuju u brak, onda su na sliku Boga i nalik Njemu. Zbog toga je brak veliki sakrament”.

Papa poziva na čitanje njegove pobudnice “Amoris Laettita” o ljubavi i braku. – Neki su Amoris Laetitia sveli na jednostavno tumačenje “može se ili ne može”. Oni nisu ništa razumjeli – kazao je papa. U pobudnici se “ne sakrivaju problemi” i zbog toga zaručnike treba pripremiti na brak.

Selektivne je pobačaje nazvao “ubojstvima djece zbog želje za mirnim životom”. Takve postupke liječnika usporedio je s nacističkim zločinima kazavši da se u prošlom stoljeću cijeli svijet skandalizirao zbog onog što su činili nacisti, a danas činimo isto. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?