promjene

Palmer dobio zadatak da se bavi BiH, Cormack unaprijeđena

palmer
16.09.2021.
u 20:49

Ured za Europu i Euroaziju State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država u posljednje je vrijeme doživio izvjesne promjene.

Maureen Cormack, bivša veleposlanica SAD u Bosni i Hercegovini, preuzela je poziciju vršitelja dužnosti pomoćnika šefa tog odjela.

Matthew Palmer, koji je bio i posebni izaslanik državnog tajnika SAD Anthony Blinkena, imenovan je na mjesto jednog od njenih zamjenika. U njegovom portfoliu, kako stoji na stranici State Departmenta, uz zapadni Balkan, bavi se i regijom Egeja, piše Avaz. 

Michael Murphy, koji je nominiran za veleposlanika u Bosni i Hercegovini, i dalje je na poziciji jednog od zamjenika Cormack.

Zbog blokade senatora Republikanske stranke, posebno Teda Cruz, u Komitetu za vanjske poslove Senata SAD, njegovo saslušanje je na čekanju.

U međuvremenu, redistribucijom poslova u Uredu za Europu i Europaziju, Palmer je dobio u zadatak Bosnu i Hercegovnu (a vjerojatno i Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju).

Gabriel Escobar, donedavni otpravnik poslova Veleposlanstva SAD u Srbiji imenovan je za posebnog izaslanika državnog tajnika za dijalog Srbije i Kosova.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije