incident u bolnici

Pacijent preminuo nakon što je medicinska sestra isljučila aparat za praćenje rada srca: Smetao joj dok je pričala na telefon

bolnica
Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
01.05.2023.
u 07:28

Utvrđeno je kako Dizon nije uspjela osigurati liječenje pacijentu, koji je imao bubrežnu i srčanu insuficijenciju, dok je bila na pozivu.

Geraldine Lumbo Dizon je 29. srpnja radila noćnu smjenu u privatnoj bolnici Nepean u Kingsvidu, u Sidneyu, kad je primila poziv od rođaka i isključila zvuk na monitoru. Također je propustila upozoriti liječnike na nepravilan srčani ritam pacijenta nekoliko trenutaka prije incidenta, utvrdio je Građanski i administrativni žalbeni sud Novog Južnog Velsa. 

Na održanom ročištu, medicinska sestra je proglašena krivom za nedolično profesionalno ponašanje i nedovoljno profesionalno ponašanje, prenosi Hayat.

Utvrđeno je i kako Dizon nije uspjela osigurati liječenje pacijentu, koji je imao bubrežnu i srčanu insuficijenciju, dok je bila na pozivu.

Nakon njezine smjene, liječnici su ostali zbunjeni njegovim narušenim zdravljem jer nije uspjela ponovno uključiti monitor.

U svojoj završnoj odluci, Tribunal je presudio:

U 7:07 ujutro 30. srpnja 2021., srčani monitor je pokazao da pacijent A ima bradikardiju (sporo otkucaje srca). Njega i medicinsko osoblje nisu mogli čuti alarm jer su zvučnici telemetrijskog alarma bili isključeni. 

Dizon je tvrdila kako je isključila zvuk jer je zbunjivao druge pacijente te su ga pomiješali sa zvonom na vratima.

Također je trebala redovito provjeravati svoje pacijente, ali su nadzorne kamere otkrile kako je to uradila samo jednom tijekom smjene od 10 sati.

Utvrđeno je i kako je razgovarala sa svojom obitelji 15 minuta prije nego što je srce pacijenta počelo usporavati, a ukupno je bila na telefonu 66 minuta.

Tvrdila je kako provjerava svoju obitelj na Filipinima i rekla je kako nije obavijestila drugo osoblje jer nije bila „dobra u čitanju EKG-a“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije