osvetio mu se

Ovo je Goran kojeg je Malčanski berberin optužio da mu je pomagao u bijegu

telegraf.rs
09.01.2020.
u 18:52

Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, protiv kojeg je podnijeta kaznena prijava zbog silovanja i otmice dvanaestogodišnje Monike Karimanović, i nakon uhićenja nastavio je s nedjelima. On je 5. siječnja, kada je uhvaćen na malčanskom groblju, policiji prijavio svog susjeda Gorana Stankovića da mu je bio pčomasgač. 

Stanković je priveden u policiju, gdje je utvrđeno da je zloglasni Malčanski berberin lagao kako bi mu se osvetio jer ga je jednom prilikom istukao. 

Goran kaže da Jovanovića nije nikad volio jer je 22 godine proveo u zatvoru zbog silovanja, ali ga je prihvatio zbog njegovog brata, koji je dobar i pošten čovjek, piše Telegraf.rs.

- Ninoslav je u siječnju 2018. godine izašao iz zatvora, njegova obitelj mu je pokušala pomoći da počne živjeti normalno. Poseno se trudio njegov mlađi brat Nebojša, vodio ga je s nama da radimo, izgledalo je da ide na bolje. Nitko nije očekivao da će mu opet puknuti u glavi – priča Stanković.

- Nakon par mjeseci provedenih na slobodi, počeo je po starom. Nije želio raditi ništa, samo ga je Facebook zanimao, počeo je neke žene maltretirati po društvenim mrežama zbog čega je ponovno zaglavio robiju. Izašao je iz zatvora u ožujku prošle godine i od tada je stalno bio pod tenzijom. Maltretirao je roditelje, mrzio je i sve njihove prijatelje – objašnjava Goran.

Otprilike u to vrijeme Jovanović se i s njim posvađao. 

- Došao je po neki stol kod mene, trebali smo ga prebaciti preko ograde, on ga je povukao kako ne treba. Vviknuo sam mu, on me počeo psovati. Htio sam ga udariti, ali sam ga samo zakačio jer nisam mogao dohvatiti. Nisam ni slutio da će mi to dobro zapamtiti – kaže Goran.

Nakon što je za Jovanovićem krenula potraga zbog otmice djeteta, svi mještani Malče stalno su pregledali svoje kuće strahujući da će se sakriti kod njih.

- Policija je nekoliko puta dolazila kod mene i raspitivala se za Ninoslava pa sam svake noći ulazio u podrum sumnjajući da se negdje zavukao. Za Badnji dan su me policajci pozvali telefonom, rekli su da će doći do mene. Nisam slutio što mi se sprema ni kada su me odveli u Policijsku upravu. Tamo sam saznao da im je Ninoslav rekao da sam ga 31. prosinca pozvao da prenoći kod mene i da sam mu dao neku odjeću. Navodno je kod mene proveo novogodišnju noć, a ja sam baš tada u nekoliko navrata izlazio i sve pretresao znajući da je u bijegu. Na svako pitanje sam odgovorio, pristao sam i na poligraf jer mi je bilo važno dokazati da nisam kriv. Policajci su bili korektni, rekli su da je i poligraf pokazao da je Jovanović lagao pa su me pustili. Nije mi bilo svejedno - priča ogorčeni čovjek.

Sumnju da se Jovanović pripremao za otmicu djeteta potvrđuje to što se krio od policije i prije zločina.

- Otišao je od kuće u lipnju prošle godine, njegovi roditelji su prijavili nestanak policiji. Dvadesetak dana nakon nestanka vidio sam ga u selu, bio je zapušten, kazao mi je da se ide svađati s nekim rođakom koji ga je navodno optužio da mu je ukrao novac. Rekao sam mu da se javi roditeljima, da se brinu što ga nema... Izgledalo mi je kao da me nije čuo. Odjednom je skočio u kanal, dubine sigurno četiri-pet metara i za pet sekundi se sakrio ispod mosta jer je naišla bijela Lada Niva. On je pobjegao jer je pomislio da je u vozilu policija – priča Stanković.

Jovanoviću koji je sedamnaest dana bio u bijegu, nakon što je 20. prosinca oteo djevojčicu u Brzom Brodu, nakon saslušanja u tužiteljstvu je određen pritvor.

Zbog monstrouznosti zločina nad bespomoćnom djevojčicom, mogao bi postati prva osoba koja će biti osuđena na doživotnu robiju nakon usvajanja strožijih sankcija za silovatelje djece, prenosi Avaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?