NEVJEROJATNO

Ovaj selfie izazvao je bijes u Saudijskoj Arabiji: Sram te bilo!

Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
1/2
10.10.2017.
u 11:38

Od lipnja iduće godine u Saudijskoj Arabiji žene će napokon moći sjediti za volanom automobila, a jedan je Saudijac svoju već počeo učiti voziti

Saudijska Arabija donijela je zakon kojim će se ženama dopustiti upravljanje automobilima, no on će na snagu stupiti tek u lipnju. 

Iako je ovaj zakon naišao na odobravanje mnogih, mnogi ga Saudijci i dalje ne podržavaju. No, među njima nije i Fejsal Badugaiš. On je svoju suprugu već krenuo učiti voziti automobil, a na svom Twitter profilu objavio je i fotografiju s vožnje.

Foto: Twitter

– Dok čekamo da zakon stupi na snagu, počeo sam učiti svoju ženu voziti na siguran i legalan način i to na osiguranom privatnom parkingu – objavio je Badugaiš na Twitteru.

Međutim, ovaj selfie je kod njegovih sunarodnjaka izazvao pravi bijes jer mu je supruga na fotografiji djelomično pokrivena. – Ne osjećaš li se posramljeno jer si objavio njezinu fotografiju? Sram te bilo? – jedan je od komentara.

Za razliku od negativnih komentara uglavnom muškaraca, mnoge žene odobrile su ovu fotografiju.

– Sutra će me moj sin učiti voziti bez obzira na to što kaže moj muž – napisala je jedna Saudijka.

Saudijska Arabija ima jedne od nediskriminirajućih zakona kada su žene u pitanju. Ženama je, naime, zabranjeno razvesti se, a raditi smiju jedino ako imaju odobrenje najbližeg muškog srodnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?