BRUTALNOST SJEVERNE KOREJE

Otkrivaju li ove snimke mogući razlog zbog kojeg je mladi Amerikanac završio u komi?

26.06.2017.
u 14:30

Sjeverna Koreja negira da se okrutno ponašala prema mladiću te tvrdi da ga nisu mučili.

Posljednji događaji vezani uz smrt 22-godišnjeg Amerikanca koji je iz pritvora u Sjevernoj Koreji vraćen u komatoznom stanju u SAD, gdje je na kraju i umro, ponovno su u fokus stavili brutalnost unutar zatvoreničkih kampova  sjevernokorejskog režima.

Tako se pojavila i snimka navodnog zlostavljanja zatvorenika koja je nastala još 2012. godine. Snimka prikazuje nasilje prema ženi koja je bila optužena da je spavala s kineskim i južnokorejskim muškarcima, što je ona uporno negirala.

Prikazano je i brutalno postupanje prema muškarcu kojeg tuku i muče dok sjedi na stolici. Američki student Otto Warmbier bio je osuđen na 15 godina robije nakon što su ga optužili da je ukrao predmete s propagandnim sloganom. Sjeverna Koreja odlučila je osloboditi mladića ''iz humanitarnih razloga'', no on je u SAD vraćen u stanju kome te je nakon tjedan dana i umro. Sjeverna Koreja negira da se okrutno ponašala prema mladiću te tvrdi kako ga nisu mučili. Prije su doktori objavili kako je Warmbier pretrpio teške neurološke ozljede nepoznatog uzroka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?