SVE TRUMPOVE DAME

Okružio se ženama koje moraju uvijek biti dotjerane

13.10.2017.
u 17:30

Iako mnogi Trumpa opisuju kao ženomrsca, on se okružuje damama koje mu odgovaraju

Čini se da se američki predsjednik Donald Trump bolje snalazi i razumije sa ženama nego s muškarcima. To potvrđuje i najava najnovijeg imenovanja Kirsten Nielsen na već nekoliko mjeseci upražnjeno mjesto ministrice domovinske sigurnosti. Nielsen je u Bijelu kuću stigla zajedno s bivšim ministrom domovinske sigurnosti Johnom Kellyjem koji je smatra svojom desnom rukom. Glavna zadaća ovoga para bila je da radikalno smanji disfunkcionalnost Trumpove Bijele kuće i čini se da su u tome u velikoj mjeri uspjeli. Trump je smatra vrhunskom profesionalkom, stručnjakinjom za kibernetički kriminal i menadžment u kriznim situacijama. No ima glasina da ju je Trump morao maknuti iz Bijele kuće jer brojni njegovi suradnici nisu mogli više trpjeti njenu željeznu disciplinu i stegu Drugi pak kažu kako je predsjednik izuzetno cijeni i poštuje jer mu je pokazala da je i stručna i odlučna.

Ponižavanje i vrijeđanje

Iako je Donald Trump bio izravni i glavni sudionik brojnih skandala povezanih s ponižavanjem i vrijeđanjem žena, čini se da ipak voli biti okružen suradnicama. Nije nužno da budu apsolutne ljepotice manekenskog izgleda, ali u svakom trenutku moraju imati besprijekornu frizuru, odličan make up i odgovarajuću odjeću. Sarah Huckabee Sanders, glavna osoba zadužena za novinare u Bijeloj kući, isprva baš i nije pazila na te pojedinosti, no ubrzo je i ona posegnula za uslugama vizažista i frizera. No na vrhu piramide Trumpovih dama nalazi se njegova kći Ivanka koja u osnovi predstavlja utjelovljenje savršenstva, a uz to je navodno i jedina osoba koja zaista može kontrolirati Donalda Trumpa i pred kompletnu javnost stati i pokušati pokazati da je njen otac, kojeg svi smatraju ženomrscem, zapravo feminist u duši. Jedna od najkontroverznijih dama njegova je savjetnica Kellyanne Conway, žena koja je prvi put upotrijebila frazu “alternativne činjenice”.

Pokušaj otmice titule

Uz to, ona je izazvala nemali skandal kada je otvoreno reklamirala modni brand Ivanke Trump. Dina Habib Powell, iskusna republikanska političarka i partnerica u Goldman Sachsu, druga je osoba predsjednikova tima za nacionalnu sigurnost. I američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley republikanski je kadar, a u trenutku kada ju je Trump pozvao da bude veleposlanica, bila je guvernerica Južne Karoline, a još 2016. magazin Time svrstao ju je na popis 100 najutjecajnijih žena svijeta. Na kraju, nikako ne treba zaobići ni prvu damu Melaniju, kojoj bivša Trumpova supruga Ivana pokušava oduzeti titulu. No mnogi ipak zaključuju da se on okružuje ženama koje ni u jednom trenutku neće dovesti u pitanje njegov pogled na svijet.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?