rat u ukrajini

Oglasile se sirene diljem zemlje; Ukrajinci: Rusi pokušali gađati Kijev dronovima, ali neuspješno'

rat u ukrajini
Stringer/REUTERS
26.01.2023.
u 07:47

Vojna administracija glavnog grada izvijestila je naknadno kako je ukrajinska vojska tijekom noći ''skinula oko 15 UAV-a koji su bili u zraku''.

Sirene za uzbunu oglasile su se jutros u većini Ukrajine, kao i u glavnom gradu Kijevu.

Vojna administracija glavnog grada izvijestila je naknadno kako je ukrajinska vojska tijekom noći ''skinula oko 15 UAV-a koji su bili u zraku''.

Administracija je navela kako su Rusi u ranojutarnjim satima pokušali izvesti napad dronovima, ciljajući uglavnom centralnu regiju, no bili su neuspješni.

Podsjetimo, Njemačka je jučer službeno odlučila isporučiti 14 tenkova Leopard 2 Ukrajini i dozvolila drugim državama da učine. Američki predsjednik Joe Biden naknadno je objavio kako će i SAD poslati Ukrajini 31 tenka M1 Abrams. 

Za obranu Ukrajine od Rusije ključna je brzina isporuke i količina tenkova, rekao je u srijedu navečer ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U svom večernjem video obraćanju, Zelenski je također rekao da je razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i zatražio isporuku projektila dugog dometa i zrakoplova, nakon što su se Sjedinjene Države i Njemačka obvezali da će isporučiti napredne borbene tenkove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?