Nakon videa

Oglasila se osramoćena novinarka RTL-a: Bilo mi je neugodno izvještavati o poplavama u čistoj odjeći

24.07.2021.
u 12:30
Televizijska novinarka iz Njemačke, Susanna Ohlen ispričala se jer je u javnost izašla snimka kako razmazuje blato po odjeći prije izvještavanja u poplavama u Njemačkoj kada je kazala da pomaže raščistiti grad. Kazala je kako je to učinila jer ju je bilo sram izvještavati o poplavama u čistoj odjeći, te u pisajnoj izjavi dodala da je to što je učinila bila ozbiljna pogreška.

"Bilo mi je neugodno stati pred kameru u čistoj odjeći. Ne razmišljajući, razmazala sam blato po svojoj odjeći" napisala je.

Podsjetimo, Ohlen (39) uprljala se blatom prije snimanja reportaže pretvarajući se da je pomogla u čišćenju ulica u Bad Munstereifelu nakon jakih poplava.  RTL je objavio članak 'Čišćenje nakon poplava: RTL-ova reporterka pomaže u Bad Munstereifelu' a njezinu prevaru razotkrio je slučajni promatrač nakon što je na društvenim mrežama objavio snimku na kojoj se vidi kako se nije sprljala pomažući ljudima, već jer je sama nanijela blato na odjeću i lice. 

RTL, za koji je radila od 2008. godine, dao joj je otkaz i javno se očitao o incidentu.  - Pristup naše reporterke protivan je principima novinarstva kao i naših vlastitih standarda. Stoga smo je suspendirali u ponedjeljak kad smo saznali za slučaj - naveli su iz tamošnjeg RTL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije