merkel

Odmah rasvijetliti ubojstvo britanske zastupnice

Angela Merkel
17.06.2016.
u 11:17

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da okolnosti u kojima je u četvrtak ubijena proeuropska britanska laburistička zastupnica moraju što prije biti rasvijetljene.

“Ubojstvo mora odmah biti rasvijetljeno”, rekla je Merkel na sastanku s liderima više njemačkih regija u Berlinu.

Povodom ubojstva zastupnice Jo Cox (41), koja se zalagala za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji (EU), Merkel je uputila sućut i rekla da je u pitanju “užasan i dramatičan čin”.

Njemačka kancelarka je rekla da ne želi da u ovom trenutku dovoditi u vezu ubojstvo i referendum o budućnosti Velike Britanije u EU koji će biti idućeg četvrtka.

Policija je uhitila 52-godišnjeg muškarca koji je ubio zastupnicu nedaleko od Lidsa. Jo Cox je preminula od posljedica napada nožem i pištoljem.

Mediji su javili da je Jo Cox napadnuta tijekom razgovora s biračima. Svjedoci su rekli da je zastupnica intervenirala u tučnjavi između dva muškaraca od kojih je jedan potegao pištolj.

Radio BBC je prenio da je Cox preminula u bolnici u koju je prevezena helikopterom.

Policija je priopćila da je i napadač ozlijeđen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije