Ivica Dačić:

Odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića je sramotna

mihailovic
Arhiva VL
15.05.2015.
u 11:22

Srpski ministar vanjskih poslova u priopćenju je istaknuo da 'sramotna' odluka Višeg suda u Beogradu ne pridonosi pomirenju i istini, već samo produbljuje podjele

Odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitiranju četničkog vođe Draže Mihailovića, koja je objavljena upravo u danima kada cijeli svijet slavi 70 godina pobjede nad fašizmom, sramotna je. Ne pridonosi pomirenju i istini, već samo produbljuje podjele, stav je ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića.  U priopćenju je istaknuo kako se svijet danas suočava ''s pokušajem revizije povijesti i relativizacije pobjeda i poraza, zločina i kazni, no odluke suda ne mogu poništiti povijest''. - Viši sud u Beogradu trebalo bi podsjetiti da su, prije 70 godina, 14. svibnja 1945., na isti dan kada je on donio sramotnu odluku o rehabilitaciji, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili gotovo 30.000 ustaša i četnika i predali ih jugoslavenskim partizanima. Samo taj podatak jasno govori o tome tko su bili saveznici, a tko neprijatelji - istaknuto je u priopćenju srpskog Ministarstva vanjskih poslova. Ministar unutarnjih poslova Srbije Dragoljub Mihajlović u četvrtak je izjavio kako je osobno nezadovoljan ovakvom odlukom suda, piše B92. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?