legalizaciji kanabisa

Od 1. travnja građani u Njemačkoj će moći uzgajati i posjedovati određenu količinu kanabisa

kanabis
18.01.2024.
u 08:27

Njemački parlament trebao bi “u dogledno vrijeme” usvojiti zakon o legalizaciji kanabisa, obećavaju socijaldemokrati (SPD), jedna od tri vladajuće stranke, javlja dpa.

“Mi se toga držimo”, rekla je u srijedu Katja Mast, predsjednica kluba zastupnika SPD-a u Bundestagu.

Stranke vladajuće koalicije dogovorile su se krajem studenog da marihuanu skinu s popisa zabranjenih supstanci.

Od 1. travnja, prema planu, građani će moći uzgajati i posjedovati određenu količinu kanabisa. A od početka srpnja moći će raditi i klubovi za zajednički uzgoj biljaka, prenosi Fenix-magazin.

Međutim, nedugo nakon dogovora krajem studenoga, političari SPD-a iz Ministarstva unutarnjih poslova i zdravstva objavili su svoje rezerve. Primjerice, zalagali su se da ljudi koji konzumiraju marihuanu na ulici ne budu preblizu škola i vrtića.

No, također su početkom prosinca poručili da žele da zakon bude usvojen u Bundestagu “u dogledno vrijeme u novoj godini”.

Mastova je naglasila da nema odstupanja od plana te da se trenutno razgovara o nekim drugim nejasnoćama. “Siguran sam da će (zakon) tada biti usvojen.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije