Slao e-mail liječniku

Objavljena posljednja poruka kopilota koji je ubio 150 ljudi, strahovao da će oslijepiti...

 Andreas Lubitz
06.03.2016.
u 14:47

Objavljeni su e-mailovi koje je svom liječniku slao kopilot Andreas Lubitz (27), koji je 24. ožujka prošle godine srušio zrakoplov Germanwingsa u Alpe, pri čemu je poginuo svih 150 putnika i članova posade. 

Bojim se da ću oslijepiti i tu pomisao ne mogu izbaciti iz glave. To piše u e-mailu kojeg je Lubitz poslao nekoliko tjedana prije nego je 24. ožujka prošle godine srušio zrakoplov Germanwingsa, objavio je njemački Bild, a prenosi Daily Mail.

Nakon tragedije isplivali su podaci da je Lubitz patio od depresije i gubljenja vida i bojao se da će ga njegovo stanje koštati posla. E-mailovi su otkrili i da je primao najveću dozu Mirtazapina, antidepresiva koji ujedno i uspavljuje.

Lubitz je tvrdio da ga lijek čini nemirnim i da paničari zbog gubitka vida. Svojem liječniku je rekao i da ga muči stalna napetost u oku te rekao: “Sve bi bilo dobro da me ne muči oko”.

Kobni let putovao je iz Barcelone prema Düsseldorfu, a nakon nesreće otkriveno je i da je Lubitz u prethodnih pet godina kontaktirao čak 41 liječnika, prenosi net.hr.

Patio je od teške depresije koja ga je dovela i do toga da si skoro oduzme život prije nekoliko godina. Bild je objavio i savjete koje su mu davali razni liječnici, a jedan od njih je nakon nesreće rekao policiji: “Nije valjda letio?!”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije