OPERACIJA CASANOVA

Obećavali brak kako bi izvukli novac. Njihove žrtve prodavale su i obiteljska imanja

Pixabay
19.12.2020.
u 16:28

Talijanska policija uhitila je 15 osoba, te su zaplijenili čak 1,4 milijuna eura zarađenih “sentimentalnim prijevarama”

Svatko je barem jedno u životu tražio ljubav. A danas je posve normalno upoznavati ljude preko raznih aplikacija, međutim nedavna policijska akcija 'Casanova' u Italiji pokazala je koliko je lako na kartu ljubavi preveslati ljude. 

Talijanska policija uhitila je 15 osoba, te su zaplijenili čak 1,4 milijuna eura zarađenih “sentimentalnim prijevarama”. Iza te grupe prevaranata stoji skupina Talijana i Nigerijaca. Njih je pak razotkrila financijska policija iz Torina. 

Dala čak pola milijuna eura

Oni su putem internetskih stranica za upoznavanje, upoznavala žene predstavljajući se kao piloti, tajni agenti ili inženjeri, vojnici koji rade u inozemstvu, ili pak kao zapovjednici velikih brodova. Oni su zavodili žene i obećavali brak, samo kako bi onda lagali da su u ozbiljnim financijskim problemima i molili pomoć, prenosi Fenix-magazine. 

Vjerujući kako je njihov 'voljeni' u problemima, prevarene žene su čak prodavale obiteljska imanja i ulazile u dugove kako bi udovoljile sve hitnijim zahtjevima. Istraga je pokazala da je jedna od žrtva dala čak pola milijuna eura. 

Istraga kojom je koordinirala tužiteljica Manuela Pedrotta, istražitelji  su analizirali preko 30 000 financijskih transakcija i 200 izvještaja o sumnjivim transakcijama. U ovaj međunarodnoj istrazi sudjelovale su čak 22 zemlje. 

Torinska policija je priopćila kako su prevaranti bili usredotočeni na sjevernu Italiju, ali kako su mnoge prevarene žene i iz drugih dijelova Europe, kao i SAD-a i i Kine.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?