Tehnologija

Nvidia pretekla Intel te postala najvrjedniji američki proizvođač čipova

09.07.2020.
u 20:17

Nvidia je po prvi put u svojoj povijesti u srijedu postala vodeći američki proizvođač čipova prema tržišnoj kapitalizaciji, a Intel je pao na drugo mjesto

Po prvi puta od svibnja 2014. godine Intel je prepustio čelnu poziciju vodećeg američkog proizvođača čipova po tržišnoj vrijednosti (tržišnoj kapitalizaciji) drugoj američkoj tvrtki, piše Bug.hr.

U srijedu na toj se poziciji našla Nvidia koja je započela dan na burzi s 242,8 milijardi dolara da bi zaključila dan s zaradom od još 8,5 milijardi dolara (rast od 3,5%).

S druge strane Intel je otvorio s prednošću od 4 milijarde dolara u odnosu na Nvidiju, no zaradio je manje, 1,5 milijardi dolara (na kraju je prednost Nvidije iznosila nešto više od 3 milijarde dolara).

Vrijednost Nvidijinih dionica je porasla za 70% na godišnjoj razini, dok Intel bilježi pad vrijednosti dionica od 4% na godišnjoj razini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije