RAT U UKRAJINI

Novi žestoki napadi dronovima na ruski teritorij: Odjeknule eksplozije, zapaljene kuće...

rat u ukrajini
Reuters/PIXSELL
23.05.2023.
u 07:24

"Kuće su se zapalile nakon što su eksplozivne naprave ispuštene iz UAV-a", rekao je Gladkov

Borbe su izbile duž ruske granice s Ukrajinom nakon što su samoopisane ruske partizanske snage tvrdile da su po prvi put u ratu osvojile pogranično selo unutar Rusije. Legija Sloboda Rusije, koja sebe opisuje kao antikremaljsku miliciju koja želi osloboditi Rusiju od Vladimira Putina, rekla je da je prešla granicu i zauzela naselje Kozinka, dok je poslala jedinice u grad Grayvoron u ruskoj oblasti Belgorod

- Belgorod u jugozapadnoj Rusiji tijekom noći je bio gađan dronovima, rekao je njegov guverner, dok je ova pogranična regija zabrinuta od upada za koji su odgovornost preuzeli Rusi koji su protiv Putina i koji su povezani s ukrajinskom vojskom. U nizu objava na Telegramu u ponedjeljak i rano u utorak, guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je da su dvije kuće pogođene bespilotnim letjelicama u gradu Grayvoron - mjestu ranijeg napada za koji su odgovornost preuzeli proukrajinski ruski dobrovoljci, javlja CNN.

 

 

"Kuće su se zapalile nakon što su eksplozivne naprave ispuštene iz UAV-a", rekao je Gladkov. U selu Borisovka, Gladkov je rekao da su eksplozivne naprave bačene iz dronova na upravnu zgradu i kuću u dva odvojena napada.

Guverner je rekao da nema prijavljenih žrtava ni u jednom incidentu s dronovima.

Nitko nije preuzeo odgovornost za navodne napade dronovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije