U Haute- Garonni

Novi slučaj ptičje gripe u Francuskoj

pticja gripa
13.01.2016.
u 18:46

Dužnosnik iz Ministarstva poljoprivrede dodao je da Francuska treba proširiti zonu specijalne zaštite koja pokriva šest administrativnih okruga

Novi slučaj ptičje gripe otkriven je na farmi u Haute- Garonni, izvan zone specijalne zaštite, koju je francusko Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo prošlog mjeseca, kako bi spriječilo širenje te zarazne bolesti.

Dužnosnik iz Ministarstva poljoprivrede dodao je da Francuska treba proširiti zonu specijalne zaštite koja pokriva šest administrativnih okruga u kojima je do sada registrirana ptičja gripa. 

Ptičja gripa, koja nije registrirana u Francuskoj od 2007. godine, ponovo se pojavila u Dordogni krajem studenog. Porastao je broj zemalja koji je zabranio peradarske proizvode iz Francuske.

Od 24. studenog zabilježeno je devet slučajeva visoko patogenog ptičjeg gripa u osam administrativnih okruga na jugozapadu Francuske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?