Na snazi od rujna

Novi način registracije vozila u Njemačkoj: Važna promjena za vozače od rujna

vozila
Ilustracija
27.07.2023.
u 08:04

Od 1. rujna 2023. vozači će moći sudjelovati u cestovnom prometu odmah nakon digitalne preregistracije vozila. Digitalna obavijest o registraciji tada služi kao dokaz o ispravnosti vozila.

Novost vezana za registraciju automobila u Njemačkoj omogućit će vozačima da od rujna mogu brže voziti svoj novi automobil.

Papiri, potvrda o registraciji – u Njemačkoj postoje brojne formalnosti i pravila za cestovni promet. Ranije je svatko tko je kupio novi ili rabljeni automobil prvo morao registrirati vozilo u uredu za registraciju vozila, navode njemački mediji.

Ali ubuduće će biti lakše: od rujna na snagu stiže jedna inovacija koja bi trebala omogućiti svim vozačima da odmah koriste svoja vozila, piše Fenix-magazin.

Ali, kako funkcionira registracija novog vozila? Što vozači moraju uzeti u obzir?

Vozite do deset dana bez dokumenata vozila

Već u veljači Vlada je odobrila novu uredbu. Zahvaljući njoj od rujna će se primjenjivati ​​i ažurirana uredba o registarskim oznakama i nova uredba o registraciji.

Od 1. rujna 2023. vozači će moći sudjelovati u cestovnom prometu odmah nakon digitalne preregistracije vozila. Digitalna obavijest o registraciji tada služi kao dokaz o ispravnosti vozila.

Međutim, kako bi to učinili, vozači također moraju digitalno registrirati svoja vozila, a zatim sa sobom nositi digitalnu obavijest o registraciji.

Nema više čekanja

Korisna stvar u novoj uredbi o registraciji vozila: Na ovaj način vlasnici automobila više ne moraju čekati na slanje i popunjavanje dokumenata vozila, nego mogu odmah voziti bez njih, objašnjeno je iz Ministarstva prometa.

Vozači tada mogu voziti svoj automobil do deset dana bez papira i s digitalnom potvrdom.

Zahtjev za posebne registarske oznake, kao što su E-registarske oznake, klasične automobilske oznake i sezonske registarske oznake, mogu se podnijeti i digitalno.

Savezne zemlje odgovorne su za provedbu propisa, a podržava ih i-Kfz projektni tim, pišu njemački mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije