Njemački tenkovi Leopard 2 predati Ukrajini

27.03.2023.
u 17:51

Njemački časopis Der Spiegel izvještava da je 18 borbenih tenkova Leopard 2 koje je Njemačka obećala poslati Ukrajini predano na ukrajinskoj granici, prenosi Reuters. 

Njemačka je u siječnju pristala isporučiti tenkove, koji se smatraju među najboljima u arsenalu Zapada, prevazilazeći strahove oko slanja teškog naoružanja za koje Kijev kaže da je ključno za poraz ruske agresorske vojske, ali Moskva to smatra opasnom provokacijom.

Osim 18 borbenih tenkova Leopard 2, u Ukrajinu je stiglo i 40 njemačkih borbenih vozila pješadije Marder i dva oklopna vozila za spašavanje, rekao je izvor iz sigurnosnog sektora. 

Njemačka vojska je nekoliko tjedana obučavala ukrajinske tenkovske posade kao i trupe zadužene za upravljanje vozilima Marder na poligonima u Muensteru i Bergenu u sjevernoj Njemačkoj.

Pored njemačkih vozila, tri tenka Leopard koja je donirao Portugal također su stigla do Ukrajine, navodi izvor iz sigurnosnih službi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije