RIGA

Njemački Rheinmetall gradit će tvornicu topničkih granata u Litvi

16.04.2024.
u 17:00

Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira izgraditi novu tvornicu u Litvi za proizvodnju topničkih granata od 155 milimetara.

Ugovorni partner njemačkog ministarstva obrane i vlada baltičke države članice EU-a i NATO-a potpisali su u utorak memorandum o razumijevanju u nazočnosti litavske premijerke Infride Šimoniyte, ministrice gospodarstva Aušrine Armonaite i ministra obrane Laurynasa Kasčiunasa.

Detalji sporazuma nisu otkriveni.

Investicija Rheinmetalla biti će najveća u obrambenu sektoru i jedna od najvećih ikada u povijesti Litve, rekla je Armonaite.

"To će dati zamah našoj industriji, našem gospodarstvu i ojačati sigurnosti regije. Spremni smo nastaviti raditi s tom kompanijom kako bi ova uspješna priča što prije krenula naprijed", dodala je ministrica.

Rheinmetall je sredinom ožujka potvrdio da planira izgraditi tvornicu topničkih granata u Litvi. U toj baltičkoj državi će u budućnosti biti trajno stacionirana oklopna brigada njemačkih oružanih snaga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije