veliki ulični neredi

Njemački kancelar zabrinut zbog nereda u Francuskoj, Macron otkazao posjet Njemačkoj

neredi u Francuskoj
NACHO DOCE/REUTERS
02.07.2023.
u 18:36

Macron je danas trebao otputovati u državni posjet Njemačkoj čija je svrha oživjeti odnose između dviju zemalja

Njemački kancelar Olaf Scholz danas je rekao da je "zabrinut" zbog nastavka uličnih nereda u Francuskoj, a jedna od posljedica je i otkazivanje planiranoga državnog posjeta predsjednika Emmanuela Macrona Njemačkoj.

"S Francuskom imamo prijateljske odnose i zajedničkim snagama jamčimo da Europska unija, tako važna za našu budućnost, dobro funkcionira, zbog čega sa zabrinutošću pratimo što se događa u toj zemlji", rekao je Scholz u intervjuu za javni TV kanal ARD. "Iskreno se nadam, potpuno sam uvjeren da će francuski predsjednik pronaći načine koji će zajamčiti brzo poboljšanje situacije", dodao jem prenosi Hina.

Macron je danas trebao otputovati u državni posjet Njemačkoj čija je svrha oživjeti odnose između dviju zemalja. Naime, Njemačka i Francuska ne slažu se u potpunosti u pogledu nekih pitanja, poput primjerice obrane, energije i energetike i proračunske discipline u Europi.

No Macron je bio primoran odgoditi današnje putovanje zbog uličnih nereda u Francuskoj.

Slike pljački, razaranja i nasilja su se uvišestručile širom Francuske nedugo nakon smrti Nahela M., 17-godišnjeg mladića kojega je u utorak iz neposredne blizine ubio policajac u sklopu prometne kontrole u zapadnome pariškom predgrađu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije