Merkel poručila:

Njemačka neće mijenjati politiku prema izbjeglicama unatoč napadima

Angela Merkel
28.07.2016.
u 14:22

Njemačka kancelarka Angela Merkel obranila je danas svoju politiku prema izbjeglicama u svjetlu posljednjih napada koji su zadesili zemlju te je poručila kako promjene te politike neće biti.

Neke napade počinili su tražitelji azila za koje je Merkel rekla da su posramili zemljukoja ih je primila. Dodala je da oni koji bježe od progona i rata imaju pravo na zaštitu.

Njemačka kancelarka poručila je da će se Njemačka držati svojih principa u davanju zaštite onima koji to zaslužuju. Rekla je da su napadi pokazali da su 'tabui civilizacije' razbijeni. - Napadi u Njemačkoj, zajedno s onima u Francuskoj imaju namjeru raširiti strah i mržnju među kulturama i religijama - istaknula je Merkel.

- Osim organiziranih terorističkih napada bit će novih prijetnji od počinitelja koji nisu poznati sigurnosnim službama. Poduzet ćemo potrebne mjere i osigurati sigurnost naših građana. Ozbiljno ćemo prihvatiti izazov integracije - izjavila je Merkel u Berlinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?