analitičar i profesor

Nino Raspudić najavio da ulazi u politiku

24.05.2020.
u 15:14

Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i u Mostaru Nino Raspudić potvrdio je u nedjelju da ulazi u politiku te najavio da će se kandidirati na Mostovoj listi.

 "Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je", rekao je Raspudić gostujući u emisiji HRT-a "Nedjeljom u dva", dodavši kako više ne želi biti idiot. 

Pojašnjavajući svoju odluku, rekao je kako u antičkoj grčkoj demokraciji pojam "idiotes", od koje potječe riječ "idiot", označava onog tko se ne bavi javnim poslom, već pušta da mu drugi određuju u kakvom svijetu će živjeti.

 "Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj", ocijenio je Raspudić.

 Rekao je kako je kap koja je prelila čašu, njegova stara teza da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno - demografski deficit.

Demografski deficit znači da sve više odluka o našim životima donose ljudi koje nitko nije izabrao i koji nikome ne odgovaraju, primjerice Europska komisija, dodao je.

 Kandidirat će se na Mostovoj listi, ali nije htio reći u kojoj izbornoj jedinici, no najavio je slogan - Hrvatska se budi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?