veliko nevrijeme

NEVJEROJATNE SCENE U NJEMAČKOJ: Obilne kiše poplavile gradove, rušile kuće, više ljudi je nestalo …

Fenix-magazin
15.07.2021.
u 08:26

Jako nevrijeme je posebno pogodilo njemačku Saveznu državu Sjevernu Rajnu-Vestfaliju. Zbog obilne kiše poplavio je dio grada Stolberga nedaleko od Aachena.

Vlasti su pozvale stanovnike neka napuste svoje domove u tom dijelu grada.

– Molimo vas, otiđite kod prijatelja, rodbine, ili u skloništa za hitne slučajeve – pozvali su iz grada Stolberga.

Njemački mediji objavili su video snimke koje prikazuju poplavljene ulice, vozila pa čak i krevete koji “plivaju” u vodi. Problema su imali i vatrogasci čije je vozilo ostalo u poplavi, piše Fenix-magazin.

Srušile se kuće, nestalo 30 osoba, poginula dvojica vatrogasaca

Zbog jakog nevremena i obilne kiše u gradu Eifel u njemačkoj Saveznoj državi Falačko-Porajnje (Rheinland Pfalz) urušilo se šest kuća a nestalo je 30 osoba, piše njemački RTL.de

U Altenahru u okrugu Ahrweiler stanovnici su pobjegli na krovove svojih kuća. Stanje s nevremenom u četvrtak ujutro je i dalje ozbiljna. Jaka kiša prouzrokovala je poplave i nestanak električne energije u mnogim dijelovima Sjeverne Rajne-Vestfalije i Falačkog Porajnja i Saarlanda. Dvojica vatrogasaca poginula su u akciji spašavanja u Märkisches Kreisu (Sjeverna Rajna-Vestfalija).

Nakon nestanka struje zbog jake kiše iz bolnice u Wesselingu u okrugu Rhein-Erft (Sjeverna Rajna-Vestfalija) nekoliko pacijenata s odjela intezivne njege su prevezeni u druge bolnice.

U Alteni u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, 46-godišnji vatrogasac se utopio spašavajući jednog muškarca. Samo dva sata kasnije, 52-godišnji vatrogasac se srušio dok je radio na području elektrane Werdohl-Elverlingsen. Preminuo je u srijedu navečer unatoč mjerama reanimacije i pomoći – potvrdio je glasnogovornik policije u Märkischer Kreisu.

Njemačka željeznica (Deutsche Bahn) savjetuje putnicima neka ne putuju u Sjevernu Rajnu-Vestfaliju. U srijedu su zatvorene brojne željezničke pruge. Nevrijeme se očekuje i u četvrtak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?