ZNAO ZA NJIHOVE PLANOVE?

Nestao general 'Armagedon'? Nitko ga nije vidio od subote kada je prozvao Wagnerovce

Sergej Surovkin - Armagedon
SPUTNIK/REUTERS
28.06.2023.
u 19:06

Sergej "Armagedon" Surovikin je drugi zapovjednik ruske vojske i poznat je po vezama s Jevgenijem Prigožinom

Ruski general koji je navodno imao detaljne informacije o planovima Wagnerovaca nije viđen otkako je u subotu izbila oružana pobuna. Ruski Telegram kanal Ribar sugerirao je da je Sergej Surovkin zadržan na ispitivanju. "Surovikin nije viđen od subote - ne zna se pouzdano gdje se general Armagedon nalazi. Postoji teorija da je na ispitivanju", prenosi Sky News.

Američka obavještajna služba je ranije rekla da je Surovikin znao za Prigožinove planove da se pobuni protiv ruskog vojnog vodstva, piše New York Times. "Jučer smo rekli da pripazite na njega jer mora da prolazi prilično teške trenutke", rekao je analitičar za obranu i sigurnost Sky Newsa Michael Clarke.

"Ono što će se dogoditi ovom čovjeku bit će vrlo zanimljivo. Nije se pojavio otkako je u subotu dao izjavu pozivajući Wagnerove ljude da se vrate u jedinice i pristojno ponašaju" dodao je.

Prije pokretanja pobune, Prigožin je bjesnio protiv Sergeja Šojgua, ruskog ministra obrane, i Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera, okrivljujući ih za neuspjehe u Ukrajini i nedostatak podrške vojske za Wagnerove borce. Gerasimov također nije viđen od subote, dodao je Clarke, a nema ni zamjenika čelnika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrija Medvedeva. Medvedevljev osobni zrakoplov otišao je u Oman tijekom vikenda i nije se vratio, rekao je.

Podsjetimo, Sergej "Armagedon" Surovikin je drugi zapovjednik ruske vojske i poznat je po vezama s Jevgenijem Prigožinom. Ranije ove godine smijenjen je s mjesta vrhovnog zapovjednika, ali je zadržao utjecaj u vođenju ratnih operacija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije