srbija

Nestale automatske puške i 70 pištolja iz garnizona Beograd

oruzje
N1
17.11.2016.
u 17:10

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da je u skladištu u garnizonu Beograd utvrđeno da nedostaje veća količina poluautomatskih pištolja i streljiva. 
Prilikom redovite kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i streljiva u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka streljiva kalibra 7,62 mm i 9 mm, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane Srbije.

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i streljiva ministar obrane i načelnik Generalštaba VS formirali su povjerenstva nadležna za utvrđivanje uzroka nastanka ovog izvanrednog događaja. U istražne radnje uključeni su Vojnosigurnosna agencija, Vojna policija i Tužiteljstvo. O rezultatima istrage, kako navode, javnost će biti blagovremeno obaviještena, prenosi N1.

Ministar obrane Srbije naredio je izvanrednu kontrolu svih skladišta osobnog naoružanja i opreme.

Kako je prioćeno u cilju povećanja fizičko-tehničkog osiguranja vojnih skladišta, ministar obrane i načelnik Generalštaba VS već su preduzeli odgovarajuće radnje i u Planu opremanja za 2017. godinu predviđena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata.

Radi efikasnije kontrole, novi sustavi video-nadzora bit će uvezani s postojećim centraliziranim sustavom elektronskog nadzora, navodi se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije