Trajat će 10 minuta

Nepoznati ponuđač platio 45 milijuna KM za putovanje u svemir s osnivačem Amazona

bezos
13.06.2021.
u 12:30

Tajanstveni ponuđač platio je 45 milijuna KM za mjesto u prvom svemirskom letu osnivača Amazona Jeffa Bezosa u milijarderskoj tvrtki Blue Origin.

Ova dobitna ponuda data je na subotnjoj aukciji, a Blue Origin je objavio tweet da će identitet pobjednika biti otkriven u narednim tjednima.

Proces nadmetanja privukao je interes iz više od 140 zemalja. Druga dva člana posade leta 20. srpnja su brat Bezosa Mark i neimenovani svemirski turist, piše Klix.

Nakon gotovo jednomjesečnog postupka nadmetanja, najviša ponuda iznosila je nešto manje od 8 milijuna KM - ali kada je započela subotnja internetska aukcija, ta je brojka porasla više od pet puta.

"Pobjednički iznos bit će doniran fondaciji Blue Origin".

Bezos ima neto vrijednost od skoro 300 milijardi KM, prema časopisu Forbes. To ga čini jednim od najbogatijih ljudi na svijetu.

On je na instagramu napisao da kreće na putovanje sa bratom, te je dodao da je to "najveća avantura, s mojim najboljim prijateljem".

Prema web stranici Blue Origin, tvrtka planira lansirati svoje putnike više od 100 km iznad Zemljine površine, omogućavajući im da iskuse mikrogravitaciju. Kapsula sa šest ležajeva vratit će se na Zemlju pomoću padobrana.

Očekuje se da će putovanje trajati oko 10 minuta.

 

Ključne riječi

Komentara 1

VO
Volimrukomet
14:24 13.06.2021.

Možda i ostane gore.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije