POBJEDA NA SUDU

Neobičan slučaj iz Njemačke: Majka i kćer tužile zbog 10 eura za predstavu i dobile

08.04.2023.
u 18:24

Majka tada osmogodišnjakinje trebala je izdvojiti 10 eura za školski izlet svoje kćeri. Kako je ona u to vrijeme primala socijalnu naknadu, javila se lokalnom centru za zapošljavanje koji bi joj tu naknadu trebao i vratiti, no Centar je odlučio odbiti njen zahtjev

Nakon pet godina suđenja, majka i kćer iz Njemačke uspjele su se izboriti i time omogućiti naknade za obitelji kojima je potrebna financijska pomoć. Naime, cijeli slučaj započeo je 2018. u Lauchhameru kada je škola odlučila provesti višednevni projekt u tamošnjem cirkusu, prenosi Fenix Magazin. Osnovnoškolci su trebali učiti od umjetnika kako bi na kraju projekta mogli napraviti i svoju predstavu, a u njemu je sudjelovala i jedna osmogodišnjakinja. 

Njena majka zajedno je s ostalim roditeljima trebala izdvojiti 10 eura za aktivnosti koje bi djeca provodile, no kako je ona u to vrijeme primala socijalnu naknadu, javila se lokalnom centru za zapošljavanje koji bi joj tu naknadu trebao i vratiti. Oni su joj odbili tu isplatu, navodeći kako oni ne plaćaju troškove školskih izleta. 

Majka je zbog toga odlučila otići i na sud, a nakon pet godina, obitelj je i dobila tu presudu, zbog čega im Centar za zapošljavanje treba vratiti novac. No, ovo nije bio uspjeh samo za jednu obitelj, već za sve njemačke obitelji ugroženog socio-ekonomskog stanja koje će sada u budućnosti moći dobivati bolju financijskih potporu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije