HOPE HICKS

'Ne želim više bezazleno lagati za šefa Trumpa'

02.03.2018.
u 07:45

Glasnogovornica Bijele kuće Hope Hicks dala ostavku i napustila tim američkog predsjednika.

Velika previranja događaju se u Washingtonu: najvjernija suradnica Donalda Trumpa, 29-godišnja direktorica komunikacija Hope Hicks napušta Bijelu kuću i odlazi od američkog predsjednika. 

Trumpova desna ruka i djelatnica s najvišom plaćom među predsjedničkim osobljem (180.000 dolara godišnje) u srijedu je svoju odluku, o kojoj razmišlja nekoliko mjeseci, priopćila predsjedniku, a kolegama se povjerila “da je ispunila sve što je trebala na poslu koji ju je učinio jednom od najutjecajnijih osoba u Washingtonu, tako da nikada zapravo neće biti savršen trenutak da odstupi od funkcije”. Dodala je i da “riječima ne može opisati svoju zahvalnost predsjedniku”, s kojim se upoznala kada je prije šest godina počela raditi za modnu marku njegove kćeri Ivanke Trump.

Trump ju je 2015. pozvao da mu se priključi u kampanji kao predstavnica za medije, a premda bez političkog iskustva, Hope Hicks postala je osoba od njegova najvećeg povjerenja. 

– Hope je izvanredna i protekle tri godine sjajno je obavljala svoj posao. Nedostajat će mi u timu, ali kada mi je rekla da joj se otvaraju nove mogućnosti, potpuno sam je shvatio. I siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo surađivati – rekao je američki predsjednik o svojoj ljubimici koju je od milja zvao Hopie. 

I tako je Hope Hicks postala treća po redu direktorica komunikacija Bijele kuće koja u godinu dana napušta tu poziciju, no točan razlog odlaska nije navela. Po političkim kuloarima nagađa se o novim poslovnim izazovima u Republikanskoj stranci, no s druge strane njena ostavka stigla je u vrlo nezgodnim trenucima za Trumpa i njegove suradnike. Vrlo je indikativno da se dogodila i dan nakon što je Hope Hicks provela osam sati na ispitivanju kod posebnog savjetnika Roberta S. Muellera III: pod sumnjom da je ometala istragu i da je upletena u brojne kontroverzije, morala je odgovarati na pitanja o povezanosti ruske vlade i Trumpove predsjedničke kampanje i o otkazu direktora FBI-ja Jamesa B. Comeya, a priznala je da je ponekad govorila “bezazlene laži” (tzv. white lies) u predsjednikovo ime. 

Možda je nakon svega Hope Hicks postalo naporno “čistiti” za predsjednikom ili “bezazleno lagati”, pogotovo znajući da ne može kontrolirati Trumpove gotovo svakodnevne ispade? Sve u svemu, u kojem će pravcu usmjeriti svoju karijeru doznat će se uskoro, a nagađa se da bi njenu funkciju direktorice komunikacija Bijele kuće, pod kojom je četrdesetak zaposlenih, mogla preuzeti Mercedes Schlapp. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?