Ramstein Alloy 2022

NATO započeo vojnu vježbu

nato
OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS
26.09.2022.
u 21:36

Danas i sutra, saveznici Mađarska, Njemačka, Češka, Italija, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Estonija, Latvija i Litva, kao i partner Finska izvode treću vježbu Ramstein Alloy 2022. u baltičkoj regiji.

Latvija je domaćin treće vježbe, a tijekom rutinskog dvodnevnog događaja, navodi NATO, zračne snage koje sudjeluju izvodit će vježbe uzbunjivanja brze reakcije uključujući gubitak komunikacije, usporeno presretanje, različitu zračnu borbenu obuku i drugo. 

Španjolski sustavi protuzračne obrane NASAMS simulirati će obranu zračne baze Lielvarde u Latviji od zračnih napada – skup vještina koje borbeni piloti trebaju uvježbati za uspostavljanje zračne nadmoći tijekom obrambenih operacija, navodi se. 

- Nadovezujući se na dugogodišnju suradnju u regiji Baltičkog mora i jačanje regionalne sigurnosti sa saveznicima i partnerima, vježba Ramstein Alloy pokazuje koheziju i sposobnost. Istodobno promiče suradnju stvaranjem jakih i pouzdanih struktura i odnosa - priopćio je NATO. 

- Realne vježbe obučavaju savezničke snage za odvraćanje i – ako je potrebno – obranu od svake agresije - dodaje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?