Jens Stoltenberg

NATO će tražiti komunikacijske kanale prema Rusiji unatoč špijunskom sporu

Jens Stoltenberg
20.10.2021.
u 20:40

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u srijedu da Savez mora i dalje razgovarati s Rusijom, nakon što je Moskva zatvorila svoju misiju zbog špijunskog spora.

To znači oslanjanje na 'vruću liniju' između zapovjednika ruske vojske Valerija Gerasimova i Toda Woltersa, zapovjednika NATO-a za Europu, kao i sastanke Stoltenberga s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, rekli su diplomati.

Rusija je također ostavila otvorena vrata diplomaciji kroz svoje veleposlanstvo u Belgiji, nakon što su zamrznuti službeni sastanci Vijeća NATO-Rusija.

"Odnosi između NATO-a i Rusije su sada na najnižoj točki od kraja Hladnoga rata. Za nas to nije razlog da ne bude dijaloga", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Rusija je u ponedjeljak najavila da će prekinuti sve aktivnosti svoje diplomatske misije pri NATO-u, nakon što je Savez protjerao osmero Rusa koje sumnjiči za špijunažu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?