Jens Stoltenberg

NATO će i dalje biti jamac stabilnosti na Balkanu

nato
13.03.2017.
u 15:55

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će NATO ostati posvećen očuvanju mira na Balkanu. Stoltenberg je u svom govoru u Bruxellesu, predstavljajući godišnje izvješće NATO-a za 2016. godinu, rekao da ,,Alijansa ostaje posvećena sigurnosti u regiji zapadnog Balkana", i dodao da će NATO nastaviti svoju politiku otvorenih vrata, izvještava Makedonska informativna agencija (MIA).

- Članstvo Crne Gore u NATO-u će poboljšati sigurnost zapadnog Balkana koji je od ključne važnosti za Alijansu. Poziv Crnoj Gori je jasan znak da vrata NATO-a ostaju otvorena za one zemlje koje žele da se pridruže i koje ispunjavaju kriterije za članstvo.

Nastavljamo posao s drugim zemljama koje teže da se pridruže Alijansi a to su Bosna i Hercegovina, Gruzija i bivša Jugoslovenska Republika Makedonija - da im pomognemo u pripremi za članstvo u NATO-u - rekao je Stoltenberg, koristeći privremeni međunarodni referentni termin za Makedoniju umjesto Republika Makedonija.

Dopisnik Makedonske informativne agencije (MIA) iz Bruxellesa izvještava da je Stoltenberg predstavio poprilično sumornu sliku NATO-a, koji se trenutno suočava sa nekim od najvećih izazova koje je Alijansa iskusila od osnivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije