ŠOK U BOLNICI

Nasilnik dobio posao u bolnici gdje njegova nepokretna žrtva ide na tretmane

silonja
29.05.2015.
u 09:05

Sedamdesetdvogodišnja žena je bila zaprepašćena kada je otkrila da čovjek koji je njenoj kćeri u brutalnom napadu nanio trajno oštećenje mozga dobio posao u bolnici gdje paralizirana djevojka ide na tretmane.

Lisa Taylor (35) je paralizirana i ne može govoriti nakon što ju je bivši dečko Steve Clark (35) šutnuo 40 puta u glavu 2000. godine. Clark je osuđen na četiri godine ali je odležao samo dvije. Nakon što je otpušten iz zatvora dobio je posao kurira u bolnici Musgrove Park u Tauntonu, gdje Lisa Taylor mora redovito ići na tretmane. Njezina majka Nancy Taylor, koja se brine za Lisu, otkrila je da Clark radi u bolnici kada ga je sama slučajno srela. Lisa i Steve su se upoznali 1997. a pola godine kasnije ona je bila trudna s njihovom kćerkom Millie. Par je imao burnu vezu do 2000. kada je Lisa pronađena bez svijesti u parku. Na suđenju, Clark je tvrdio da je 'pukao' i 'izgubio kontrolu' tijekom svađe nakon večernjeg izlaska. "Kada sam ga vidjela u bolnici, pozlilo mi je," kaže Nancy Taylor. "Ne mislim da bi trebao raditi tamo. Neka mete ulice, čisti negdje, samo ne u bolnici." Majka osigurava 24-satnu brigu za Lisu, kao što se brine i za svoju unuku, ali Lisu treba odvesti u bolnicu kada god dobije napad - otprilike svakih četiri do deset tjedana. Napade pokreću jake emocionalne reakcije, a sam spomen Clarkovog imena je dovoljan da ju slomi. Nancy Taylor se žalila bolničkoj upravi nakon susreta s Clarkom ali su joj odbili reći koji je njegov posao. Nakon toga je započela kampanju da Clark dobije otkaz i šest tjedana kasnije bolnica se složila prebaciti Clarka na novo radno mjesto. Lisina majka je primila pismo iz bolnice u kojoj joj se ispričavaju na susretu licem u lica s čovjekom koji je uništio život njene kćeri. Dodali su da su svjesni Clarkove kriminalne prošlosti kao i da poštuju pravo na rehabilitaciju. "Rekli su mi da će Clark biti pušten u bolnicu samo kao pacijent. Znam da zvuči strašno, ali odgovorila sam im 'nadajmo se da će biti u crnoj vreći'," kaže Nancy Taylor i dodaje "Kada sam prvi put saznala da radi ovdje rekli su mi (iz bolnice) da je on odradio svoje vrijeme i da trebam nastaviti sa svojim životom." "Bilo je strašno. Ja nikada neću moći nastaviti sa svojim životom jer Lisa treba konstantnu brigu. On može ići gdje god hoće, a Lisa treba pomoć gdje god ide. Treba pomoć da se obuče, da se opere." Glasnogovornica bolnice odbila je komentirati 'unutrašnje stvari'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?