izbjeglička kriza

Napetosti u porastu među izbjeglicama na grčko-makedonskoj granici

izbjeglice
07.03.2016.
u 15:23

 Napetosti su u porastu među više od 13.000 izbjeglica "zaglavljenih" na grčko-makedonskoj granici dok čekaju na odluku sa samita EU u Bruxellesu o njihovoj sudbini.

Hassan Sheikho, sirijski izbjeglica koji je među prvima koji su prešli u Makedoniju, izjavio je kako će "cijeli svijet biti u haosu, ako ne prihvati sve ljude koji su ovdje i ne naseli nas".

On je zatražio od europskih čelnika u ponedjeljak da "riješe krizu u Siriji i mi ćemo se vratiti, u protivnom, donesite odluku i mi ćemo biti spremni na nju".

Hladno vrijeme, nehigijenski uvjeti i limitirano snabdijevanje hranom i vodom već su stvorili pritisak na izbjeglice i ostale migrante u Idomeniju. Oni se sada također mogu suočiti s trajnim zatvaranjem balkanske rute.

Portparol UNHCR-a, Babar Baloch, izjavio je za AP da je za većinu izbjeglica koji borave na grčko-makedonskoj granici kretanje ionako limitirano. Kazao je da im je "potreban odgovor, hitan odgovor".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije