pucnjava kod Los Angelesa

Napadač još nije uhićen: Policajci traže muškarca azijskog podrijetla zbog ubojstva 10 osoba

Foto: REUTERS
22.01.2023.
u 19:25

U pucnjavi u Monterey Park plesnoj dvorani gdje se održavala zabava povodom kineske Nove godine ubijeno je 10 osoba, a još ih je 10 hospitalizirano

Kalifornijska policija u potrazi je za napadačem koji je otvorio vatru u plesnoj dvorani blizu Los Angelesa. Prema najnovijim informacijama za pucnjavu je osumnjičen muškarac azijskog podrijetla. Još se treba utvrditi i je li taj napadač povezan s pucnjavom koja se dogodila blizu tog kluba.

U pucnjavi u Monterey Park plesnoj dvorani gdje se održavala zabava povodom kineske Nove godine ubijeno je 10 osoba, a još ih je 10 hospitalizirano. Mediji navode kako je muškarac otvorio vatru te ubio pet muškaraca i pet žena. Posjetitelji su vrišteći bježali iz dvorane dok su meci letjeli okolo njih, piše Daily Mail.

Robert Luna, šerif okruga Los Angelesa, otkrio je kako su neke ozlijeđene osobe u kritičnom stanju, no i da ima onih koji su stabilno. Kazao je i kako njegovi policajci 'žarko traže osumnjičenika'.

- Vidim im to u očima. Oni žele uhvatiti tog tipa i uhvatit će ga - rekao je.

Druga pucnjava dogodila se nekoliko minuta nakon prve pucnjave, također u plesnoj dvorani, no tamo nije bilo žrtava.

Pucnjava se dogodila iza 22 sata po lokalnom vremenu, u blizini proslave kineske nove godine i zatvorenih ulica zbog tisuća koje tim povodom dolaze iz cijele južne Kalifornije. 

Monterey Park je grad udaljen oko jedanaest kilometara od središta Los Angelesa. Oko dvije trećine njegovih stanovnika su Azijati, pokazuju podaci američkog popisa stanovništva. Ured šerifa zasad kaže da ne zna jesu li motivi napada rasistički.

Snimke s društvenih mreža pokazuju ozlijeđene ljude na nosilima i blokirane ceste koje čuva policija. 

"Naša srca su uz one koji su noćas izgubili voljene u našem susjednom gradu, Monterey Parku, gdje se upravo dogodila masovna pucnjava", napisao je na Twitteru šef financija Los Angelesa Kenneth Mejia, i sam Azijat. 

Masovne pucnjave česta su pojava SAD-u, zemlji s najvećom stopom privatnog posjedovanja oružja u svijetu. Najsmrtonosnija pucnjava u povijesti Kalifornije dogodila se 1984. kada je napadač ubio 21 ljudi u McDonaldsu u San Ysidru blizu San Diega. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije