policija objavila

Napad nožem u Readingu proglašen terorističkim slučajem

Steve Parsons/PA Images/PIXSELL
21.06.2020.
u 14:46

Britanska policija u nedjelju je napad nožem u Readingu u kojem su u subotu uvečer ubijene tri osobe proglasila terorističkim slučajem.  

- Policijski odjel za borbu protiv terorizma sada može potvrditi da je napad nožem koji se dogodio sinoć u Readingu sada proglašen terorističkim slučajem - navodi se u priopćenju policije Thames Valleyja, prenosi Anadolija. 

Dodaje se kako je Policijska služba za borbu protiv terorizma na jugoistoku (CTPSE) cijelu noć blisko surađivala s policijskim odjelom za kriminalne zločine u Thames Valleyju.

- Zamjenik pomoćnika komesara Dean Haydon, stariji nacionalni koordinator mreže za borbu protiv terorizma, jutros je incident proglasio terorističkim slučajem, a istragu će preuzeti CTPSE-a - navodi se u priopćenju.

Lokalna policija ranije je objavila da je pokrenuta istraga o ubojstvu zbog napada u kojem je muškarac nožem ubio tri i teško ranio još tri osobe. Policija je kazala i da je 25-godišnji muškarac “priveden na mjestu događaja i uhićen pod sumnjom za ubojstvo“.

- Nastojat ćemo blisko surađivati ​​s našim partnerima narednih dana i tjednima kako bismo bili podrška građanima Readinga, kao i s CTPSE-om dok oni provode svoju istragu - rekao je zapovjednik John Campbell iz policije Thames Valleyja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije