na prijelazu godine

Napad dosad neviđenih razmjera: Rusija napala Ukrajinu s rekordnih 90 dronova

rat u ukrajini
Reuters/Pixsell
01.01.2024.
u 20:47

Rusija se na prijelazu godine obrušila na Ukrajinu napadom dosad neviđenih razmjera, ispalivši u noći na ponedjeljak rekordnih 90 bespilotnih letjelica diljem zemlje, objavile su ukrajinske zračne snage.

Od 90 dronova poslanih na Ukrajinu na Staru godinu, 87 ih je srušeno, rekao je zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk na Telegramu.

To je gotovo dvostruko više bespilotnih letjelica nego što ih je ispaljeno prošle godine kad ih ih srušeno 45, rekao je.

Petnaestogodišnjak je ubijen, a troje ljudi je ranjeno u napadu na stambeno područje u crnomorskoj regiji Odesa na jugu zemlje, prema riječima vojnog guvernera Oleha Kipera. Na lučkom terminalu izbio je požar.

Dijete je ozlijeđeno u regiji Hmeljnicki, u Lavovu na zapadu zemlje je oštećen muzej, a sveučilišna zgrada je oštećena nekoliko kilometara od grada Dubljani.

Ruska vojska također je projektilima napala Herson i Zaporižju na jugu i Harkiv na istoku zemlje, rekle su ukrajinske zračne snage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije