jemen

Napad blizu predsjedničke rezidencije: Šestero mrtvih

napad
28.01.2016.
u 15:41

Među žrtvama su pripadnici predsjedničke garde, rekli su očevici i jedan lokalni dužnosnik. Pobunjeni Huti u ratu protiv vlade nadziru prijestolnicu od rujna 2014.

Najmanje šest osoba ubijeno je u samoubilačkom napadu automobilom bombom nedaleko od rezidencije jemenskog predsjednika Abd-Rabua Mansur Rabu Hadija u Adenu u četvrtak, a među žrtvama su pripadnici predsjedničke garde, rekli su očevici i jedan lokalni dužnosnik, prenosi 24sata.hr

- Meta automobila bombe bila je sigurnosna kontrolna točka oko 500 metara od palače Mašik i ima žrtava - rekao je dužnosnik u telefonskoj izjavi za Reuters.

Hadi ima sjedište u Adenu, drugom po veličini jemenskom gradu. Pobunjeni Huti, u ratu protiv vladinih snaga koje podržava arapska koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, nadziru prijestolnicu Sanu od rujna 2014.

Arapska koalicija pomaže jemenskoj vladi zračnim napadima protiv Hutija, pobunjenih šijita koji su osvojili velike dijelove Jemena i navodno uživaju potporu Irana. 

Po podacima UN-a, u Jemenu je od ožujka poginulo najmanje 6.000 ljudi, među kojima mnogi civili, a više od 27.000 je ozlijeđeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije