Pierbattista Pizzaballa

Nadbiskup Svete zemlje protiv "jednostranih odluka" o Jerusalemu

20.12.2017.
u 21:24

Vodeći katolički svećenik na Svetoj zemlji izjavio je da se status Jerusalema ne bi trebao mjenjati "jednostranim odlukama" u jeku protesta zbog američkog priznanja spornog grada kao izraelske prijestolnice.

Nadbiskup Pierbattista Pizzaballa navodi u izjavi objavljenoj u srijedu da "jednostrane odluke neće donijeti mir, one će ga prije udaljiti. Jerusalem je blago čovječanstva. Svako ekskluzivno polaganje prava - bilo političko ili vjersko - suprotno je logici grada". 

Odluka predsjednika Donalda Trumpa u ovom mjesecu raskinula je s višestoljetnom američkom politikom da se o sudbini Jerusalema treba odlučiti kroz pregovore.

Palestinci žele da istočni Jerusalem, u kome se nalaze mjesta podjednako sveta za muslimane, kršćane i Židove - bude prijestonica njihove buduće države. Izrael tvrdi da je kompletan grad njegova prijestonlica, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije