PROPOVIJED U SINJU

Nadbiskup Barišić: Hrvatska smo svi zajedno, a ne 'ja i moja stranka'

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
15.08.2017.
u 16:12

Nažalost, politikantski se gleda samo na rejting svoje stranke. 'Ja i moja stranka' nije Hrvatska. Hrvatska smo svi zajedno," rekao je nadbiskup Barišić

Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić u propovijedi na misi u Sinju na proslavi svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije upozorio je kako se u Hrvatskoj ne vodi računa o općem dobru, nego se politikantski gleda samo na rejting svoje stranke, a Hrvatska smo, naglasio je, svi zajedno. 

"Katastrofa je kad nam vatra ugrozi naselja i proguta maslinike, ali još je opasnije i žalosnije gledati kako neodgovorno izazivamo požare kojima se 'spaljuju' mogući zajednički programi općeg dobra. Kada sam na vlasti mislim jedno, ali kada sam u oporbi imam drugu varijantu. Nažalost, politikantski se gleda samo na rejting svoje stranke. 'Ja i moja stranka' nije Hrvatska. Hrvatska smo svi zajedno," rekao je nadbiskup Barišić u propovijedi u Sinju nakon čega se prolomio buran pljesak odobravanja mnoštva nazočnih vjernika na misi. 

Nadbiskup Barišić je također upozorio i na opasnost iseljavanja iz Hrvatske. "Očekivali smo da će se mnogi naši iseljenici vratiti i zajedno s nama izgrađivati 'Lijepu našu' u slobodi i blagostanju. No, svjedoci smo da već dugi niz godina dom i Domovinu napuštaju toliki mladi pa i čitave obitelji," kazao je Barišić. Pri tomu je rekao kako je u Njemačkoj 441 tisuća Hrvata i ljudi hrvatskoj podrijetla, a prosječna dob im je 38 godina. Izrazio je nadu da će se mnogi od onih koji danas odlaze i Hrvatske vratiti - jer drugdje su uvijek stranci. "A kolika je nama prosječna dob u domovini? Umjesto da Hrvatska bude svečana svadbena povorka budućnosti života, sve češće smo nalik na sprovodne povorke," rekao je Barišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije