SNIMKA KOJA JE UZNEMIRILA SVIJET

Na misterioznom ruskom vlaku uočeno i dosad u Ukrajini nekorišteno rusko oružje, reagirali i iz Pentagona

Twitter
04.10.2022.
u 09:43

Istovremeno, očekuje se da Rusi testiraju još jedno moćno oružje - torpedo dron Posejdon koji se već naziva "oružjem apokalipse". Ovaj golemi torpedo nalazi se na ruskoj podmornici K-329 Belgorod i vjeruje se da plovi prema Arktiku

Snimka ruskog vlaka koji prevozi specijalnu vojnu opremu posebno je zabrinula svijet u ponedjeljak. Naime, otkrilo se da su taj vlak i oprema dio jedinice ruskog ministarstva obrane za nuklearno naoružanje te se strahuje da ruski predsjednik Vladimir Putin počinje ostvarivati svoje zlokobne prijetnje da neće prezati ni od napada nuklearnim oružjima.

Procjenjuje se da se vlak koji je snimljen  u središnjoj Rusiji kreće prema granici s Ukrajinom. 

Specijalni odjel ruskog ministarstva obrane zadužen je za skladištenje, održavanje i opskrbu oružjem za Strateške raketne snage, rusku vojnu jedinicu koja kontrolira nuklearne projektile i ključni je dio ruskog nuklearnog programa. 

Neki stručnjaci ipak spuštaju loptu na zemlju i ističu da raspoređivanje takvih snaga ne mora značiti da je Rusija već spremna rasporediti nuklearno oružje za rat u Ukrajini. 

Poljski vojni analitičar Konrad Musyka je izjavio kako ruske strateške raketne snage obično na jesen provode svoje vježbe pa je moguće riječ o redovnim aktivnostima u sklopu njihove operacije "Grom" za odvraćanje prijetnji koristeći nuklearnog naoružanje što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu najavio još lani. 

"Rusi ovo vjerojatno koriste kao slanje signala Zapadu da su spremni eskalirati situaciju", poručuje Muzyka. 

Također, nema nikakvih potvrda da se ovaj ruski vojni vlak doista kreće prema Ukrajini. Neki su izvukli geolokacije s video snimaka te utvrdili da se vlak nalazi pokraj jednog ruskog grada sjeveroistočno od Moskve.

 

A na snimkama su zapravo najviše pažnje odnijela oklopna vojna vozila Kamaz-43269 Vystrel s oklopnim topovima. Ako bi doista ova vozila završila na bojištu, bit će prvi put da ih je Rusija koristila u ratu u Ukrajini, tvrde stručnjaci.  Istovremeno, očekuje se da Rusi testiraju još jedno moćno oružje - torpedo dron Posejdon koji se već naziva "oružjem apokalipse".

Ovaj golemi torpedo nalazi se na ruskoj podmornici K-329 Belgorod i vjeruje se da plovi prema Arktiku gdje Rusi planiraju vojne vježbe. NATO je upozorio svoje članice o novim Putinovim planovima, javljaju britanski mediji. A o cijeloj situaciji s Putinovim zveckanjem opasnim oružjima oglasili su se i iz američkog Pentagona.  "Američka vojska spremna je za široku lepezu situacija i planova. Ali, zasad nismo vidjeli ništa zbog čega bismo morali mijenjati našu poziciju", izjavio je visoki vojni službenik Pentagona nakon što su u javnost procurile snimke misterioznog ruskog vojnog vlaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije