AMERIČKI MILIJARDER

Musk napravio anketu na Twitteru, prodat će dionice Tesle ako tako odluče pratitelji

07.11.2021.
u 16:28

Milijarder Elon Musk objavio je na Twitteru anketu u kojoj je upitao svojih 62.6 milijuna pratitelja treba li prodati 10% svojih dionica Tesle te obećao da će se pridržavati rezultata glasanja. 

Ako rezultati glasanja, koje završava tijekom današnjeg dana, budu u korist prodaje, Musk bi mogao ostati bez 21 milijardu dolara vrijednih dionica, prenosi Index.hr.

Musk je pokrenuo anketu zbog "poreza na milijardere" kojeg su predložili američki demokrati i zbog kojeg bi mogao plaćati ogromne poreze. Do sada je otprilike 57% pratitelja glasalo "za" prodaju.

Izvršni direktor Tesle posjeduje dionice vrijedne više od 200 milijardi dolara te ga možda čeka veliki porezni račun. Prema planovima koje su predložili demokrati, milijarderi bi mogli biti oporezivani na "neostvarene dobitke" kada cijena njihovih dionica poraste - čak i ako ne prodaju ništa od svojih dionica.

"Imajte na umu, ne primam plaću u gotovini ili bonus. Imam samo dionice, tako da je jedini način da platim poreze taj da ih prodam. U posljednje se vrijeme puno govori o neostvarenim dobitcima kao sredstvu za izbjegavanje poreza pa stoga predlažem prodaju 10% mojih dionica Tesle. što mislite o tome?", napisao je Musk u subotu na Twitteru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?