niste ju kupili na tržnici

Muftija: Batine su šaljive, žena poslije njih ne smije biti ružna

vođe
19.02.2016.
u 20:45

Prije nego se razvede muškarac mora dati sve od sebe da bi spasio brak, savjetovao je muftija Al-Laham. Ženu prvo treba opomenuti, a sve probleme zadržati unutar svoja četiri zida

Muftija iz Gaze Hassan al-Laham na službenoj palestinskoj televiziji govorio je o tome što muškarac treba poduzeti kako bi spriječio rastavu.

Nema ni govora o tome da bi muškarac trebao korigirati svoje ponašanje, već žene trebaju disciplinu. Hassan tako savjetuje da muškarci prvo opomenu svoje žene kako bi pokazali 'dobre odnose, poštovanje i ljudskost'. Podsjetio je sunadornjake i da im žene ipak nisu robvi jer ih nisu kupili na tržnici.  

Opmena treba biti u pozitivnom tonu, savjetuje Al-Laham, a svi problemi trebaju ostati unutar četiri zida i ne treba se pokazivati vanjskom svijetu. Osim toga supružnici bi trebali spavati u odvojenim krevetima.

Ako ni to ne upali, Hassan savjetuje muškarcima da tuku svoje žene, ali ne tako da poslije toga budu ružne.

- Drugim riječima, ne tako jako da dođe policija i da joj slomi ruku, izazove krvarenje ili da joj lice postane ružno. Batine nisu namijenjene tome je unakaze, naude joj ili je ponize. Batine će biti šala. Udarat će je šaljivo - objasnio je voditeljici muftija iz Gaze.

Ponovio je da udarac ne bi trebao lomiti kosti, niti poružniti ženu.

- Batine su podsjetnik na ljubav i prijateljstvo koje nam je Alah naredio još između nas - zaključio je. 

 'Nemojte mastrubirati, ruka će vam biti trudna'

Muslimanski vjerski vođa Mücahid Cihad Han na turskoj je televiziji savjetovao muškarcima da ne mastrubiraju jer će im u 'onostranom životu ruka biti trudna i zahtijevat će pred bogom svoja prava'.
Nakon toga su ga ismijali na internetu.

Inače, u Kuranu nema jasnih smjernica o masturbaciji, a neki islamski vjerski vođe kažu da je ona dopuštena ako će spasiti brak od izvanbračnih afera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije