prednost od 10 posto

Morales se proglasio pobjednikom predsjedničkih izbora u Boliviji

24.10.2019.
u 15:24

Bolivijski predsjednik Evo Morales proglasio se u četvrtak pobjednikom predsjedničkih izbora u zemlji, rekavši da je stekao prednost od 10 posto glasova pred najbližim suparnikom koja mu je omogućila pobjedu u prvom krugu glasovanja.

Uz više od 98 posto prebrojanih glasačkih listića s nedjeljnih izbora, on je izjavio kako ima osvojen dovoljan broj glasova da izbjegne drugi krug izbora s najbližim suparnikom, bivšim predsjednikom Carlosom Mesom.

Na današnjoj konferenciji za novinare, prvi bolivijski predsjednik iz reda domorodačkog naroda, kazao je: "Pobijedili smo u prvom krugu. Uz 1,5 posto glasova koje je preostalo prebrojati, mi smo pobijedili u glasovanju u ruralnim krajevima".

Mesa je odmah objavio da će oformiti alijansu "za obranu izbora" i naveo je da je Morales počinio "monumentalnu prevaru" kako bi bio reizabran na četvrti mandat, prenosi Associaatesd Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?