SUMNJIVE OKOLNOSTI

Misteriozne smrti dvaju ruskih oligarha: Oni i njihove obitelji pronađeni mrtvi u dva dana

EPA
21.04.2022.
u 21:38

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak. U Španjolskoj je Sergej Protosenya pronađen obješen, a njegova supruga i kćer izbodene na smrt

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva zajedno sa svojim ženama i djecom u razmaku od jednog dana, piše Business Insider.

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak. Imao je prostrijelnu ranu, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass. 

Moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svom javnom priopćenju o slučaju, no Tass piše da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet.

Istražitelji su u priopćenju poručili da daju prednost teoriji da je Avajev ubio svoju ženu i kćer, a potom i sebe, prenosi RTL.

U Španjolskoj još jedan oligarh, Sergej Protosenya, pronađen je obješen, a njegova supruga i kćer izbodene na smrt, izvijestio je španjolski TV kanal Telecinco. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak, izvijestio je španjolski magazin El Punta Vui.

Protosenya je bio bivši potpredsjednik i glavni računovođa Novateka, velike plinske tvrtke s bliskim vezama s Gazprombankom.

On i njegova supruga i kćer odsjeli su u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco. 

Mossos D'Esquadra, katalonska policija, potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, opet bez imena žrtava. Nisu naveli motiv, ali prema El Punta Vuiju, jedna od teorija jest da je Protosenya ubio svoju obitelj prije nego li se objesio.

Protosenya nije ostavio nikakvu poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi, izvijestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?