Charles-de-Gaulle

Misija francuskog nosača zrakoplova produžena do polovice prosinca

nosač zrakoplova
Ilustracija
26.10.2016.
u 16:03

Misija francuske borbene skupine oko nosača zrakoplova Charles-de-Gaulle, angažirana u operaciji zauzimanju grada Mosula, uporišta Islamske države u Iraku, produžit će se "do polovice prosinca", objavio je u srijedu ured francuskog predsjednika.

Vijeće za obranu, okupljeno u srijedu, "razmotrilo je vojne, humanitarne, političke i sigurnosne uloge koji prate ponovno zauzimanje Mosula". Predsjednik Francois Hollande "odlučio je produžiti aktivnost borbene skupine koja pridonosi toj operaciji do polovice prosinca", piše u priopćenju Elizejske palače.

"Vijeće je razmotrilo stanje u Siriji i Iraku i napravilo bilancu napredovanja u odnosu na plan dogovoren na međunarodnim sastancima održanima u Parizu 20. i 25. listopada" oko stabiliziranja Mosula i operativnih aspekata ofenzive, također je navedeno iz Elizejske palače ističući da je "ispitana situacija u Alepu".

Nosač zrakoplova Charles-de-Gaulle nanovo je raspoređen u istočnom dijelu Sredozemnog mora od 30. rujna za misije napada i obavješćivanja u Iraku i Siriji. Trajanje tog raspoređivanja prvotno je trebalo biti mjesec dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije